Grano Salis NetworkGrano SalisGranoChatMusicalise-KnihyModlitbyD K DKřesťANtiqC H M IMOSTYNotabeneECHO 
Vítejte na Grano Salis
Hledej
 
Je a svátek má Jiří.   Vytvoření registrace
  Článků < 7 dní: 3, článků celkem: 16654, komentáře < 7 dní: 179, komentářů celkem: 429680, adminů: 60, uživatelů: 5252  
Vyzkoušejte
Jednoduché menu

Úvodní stránka

Archiv článků

Protestantské církve

Veřejné modlitby

Zpovědnice

e-Knihovna

e-Knihy pro mobily

Kam na internetu

Soubory ke stažení

Recenze

Diskusní fórum

Tvůj blog

Blogy uživatelů

Ceny Zlatá Perla

Ceny Zlatá Slza

Doporučit známým

Poslat článek


Tip na Vánoční dárek:

Recenze
Obsah
OBJEDNAT


GRANO MUSICALIS

Hudební portál
GRANO MUSICALIS
mp3 zdarma

Velký pátek

Vzkříšení


Pravidla


Kdo je online
Právě je 277 návštěvník(ů)
a 4 uživatel(ů) online:

Willy
ivanp
rosmano
oko

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma registrovat kliknutím zde

Polemika


Přihlášení

Novinky portálu Notabene
·Selhání pøedstavitelù Jižních baptistù pøi ochranì obìtí sexuálního zneužívání
·Sbor Bratrské jednoty baptistù v Lovosicích vstoupil do likvidace
·Informace z jednání Výkonného výboru BJB dne 10. kvìtna 2022
·JAS 50 let: Adrian Snell, trièko a beatifikace Miloše Šolce
·Online pøenosy ze setkání všech JASákù k 50. výroèí pìveckého sboru JAS
·Prohlášení tajemníka Èeské evangelikální aliance k ruské agresi na Ukrajinì
·Jak se pøipravit na podzimní vlnu?
·Kam se podìly duchovní dary?
·Bratrská jednota baptistù se stala èlenem Èeské eavngelikální aliance
·Patriarcha Kirill v Západu vidí semeništì zla a sní o vizi velkého Ruska

více...

Počítadlo
Zaznamenali jsme
116550713
přístupů od 17. 10. 2001

granosalis.cz :: Zobrazit téma - Dračí doupě, Harry Potter a pokémoni
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Dračí doupě, Harry Potter a pokémoni
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra granosalis.cz -> Nebezpečné vlivy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: so červen 05, 2004 1:33 pm    Předmět: Citovat

Che che che, to snad není ani možný, že tady řešíte špatný vliv Dračího doupěte, Harryho a Pokémonů. To co křesťané provedli v minulých 2003 letech je toto úplná procházka rajskou zahradou... Nejdříve si udělejte pořádek před vlastním prahem a pak atakujte to ostatní. Kdo jsi bez viny, hoď první kamenem. Satan INSIDE
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gepa



Založen: May 20, 2004
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: so červen 05, 2004 3:46 pm    Předmět: Citovat


Kdyby předešlý anonym ráčil číst i jiná témata, tak by zjistil, že se snažíme dělat pořádek před vlastním prahem. Ale to už by na tebe bylo asi dlouhé čtení. Možná by ses i něco dozvěděl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Yahoo Messenger
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: so červen 05, 2004 5:52 pm    Předmět: Citovat

to Gepa:
Tak to zametání Vám bude zřejmě trvat několikset možná tisíce (re)inkarnací. Protože zlo, které bylo spácháno ve jménu Krista, čpí na této zemi jako \"černý\" nehynoucí mrak.
Nejsem anonym. Jsem Satan INSIDE stejně jako Ty, Gepo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: ne červen 06, 2004 2:44 pm    Předmět: Citovat

Se tady královsky bavím che che che... Maká čarodějka - no to je fakt vrchol che che che a Křemílek s Vochonůrkou, no to fakt nářez che che hce... A co potom čertík Bertík, to je potom pravý Satanáš che che che...
Black Jesus
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
warior



Založen: Jan 27, 2005
Příspěvky: 0
Bydliště: Slovakia

PříspěvekZaslal: pá leden 28, 2005 10:45 am    Předmět: Citovat

Anonym skus nejake psychiatricke forum.

[ Editácia od warior On Date 28/01/2005 ]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Darien



Založen: Jun 21, 2004
Příspěvky: 0
Bydliště: Czech_Republic

PříspěvekZaslal: so leden 29, 2005 12:12 pm    Předmět: Citovat

Jen jsem se podívala, kolikrát byla tato diskuze zobrazena: úctyhodné číslo. To znamená, že lidé se chtějí podívat na to, jaký je názor ostatních, že je to zajímá a ne vždy si vědí rady.
Myslím, že problém je kousek někde jinde. Fantazie a pohádky byly spojeny s lidskou kulturou odjakživa. A nikdo v tom neviděl nic závadného a špatného. Dnes se ale dostáváme do situace, kdy poměr fantazie a víry v životě člověka získává jiné rysy: proč je to najednou problém?
Dřív víra tvořila životní prostor, který prostupoval vším děním každý den. Nebylo myslitelné, že by někdo žil takovým způsobem, jako my dnes - křesťanství se stalo volnočasovou aktivitou (neříkejte že ne) a fantazie je také volnočasovou aktivitou. Je to soupeření o pozornost, o první místo v životním řebříčku hodnot. Lidé prchali a prchají do jiných světů, protože se jim tento nelíbí - a dnes ztrácejí vidinu země budoucí.
Dřív lidé dokázali žít celistvý život, dnes se nám drobí na jednotlivé kousíčky, které společně vytvářejí harmonii jen těžko. Tento problém - pokud to cítíte jako problém - je otázkou přístupu, nikoli věci samotné: nejen všechno zlé může být k něčemu dobré, ale i dobrá věc se může použít špatně.
Toliko můj skromný názor
_________________
Moudrost shůry je především čistá, dále mírumilovná, ohleduplná, ochotná dát se přesvědčit, plná slitování a dobrého ovoce, bez předsudků a bez přetvářky. Jak 3,17
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
darebak



Založen: Apr 07, 2005
Příspěvky: 0
Bydliště: Czech_Republic

PříspěvekZaslal: čt duben 07, 2005 9:17 pm    Předmět: Citovat

ad Tolkien a Dračí doupě.

J. R. R. Tolkien - tohoto autora zná celá řada i českých čtenářů a nejen čtenářů. Kdo unikl před mediální masáží před příchodem série filmů Pán Prstenů. Většina lidí si ho spojuje v podstatě s tvůrcem světa fantasy, světa, ve kterém kraluje magie, světem hrdinů, kteří stojí uprostřed boje dobra a zla.

Slyšel jsem už mnoho odsuzujících komentářů na jeho adresu z řad křesťanů s odúvodněním, že to je svět plný okultismu, svět ďáblův. Přitom většina z nich jeho knihy buď nečetla vůbec, nebo jen pár úryvků \"aby byli v obraze\".

Je to zvláštní, ale Tolkien byl upřímně věřící křesťan a na jeho díle není nic okultního. Jeho první kniha, Hobit aneb cesta tam a zase zpátky, vznikala jako napůl pohádkové vyprávění pro jeho děti. Jak rostly, vytvářel svět mnohem složitější, komplexnější, s vlastní mytologií a vlastními principy. Postupně vznikla nejen sága Pán prstenů, ale také mnohem zajímavější díla, jakými je například Silmarilion.

Právě v něm je vidět nejlépe Tolkienova křes%tanská inspirace a víra. Dovoluji si doporučit k přečtení text o stvoření světa, které je v Silmarilionu. Tento úžasně poetický příběh mi pomohl pochopit naše stvoření, pomohl mi lépe poznat našeho Boha a dodnes, když myslím na Silmarilion, zůstávám v myšlenkách v úctě před Bohem a jeho úžasným dílem stvoření.

Je spousta věcí, které můžeme při povrchní znalosti odsoudit a označit je jako nekřesťanské. Přitom mohou mnoha lidem pomoci na jejich cestě k Bohu, pomoci v poznání věcí dobrých, v nalezení svého místa ve společnosti druhých lidí.

Svět fantasy je v tomto zvláštní, je únikem z reality, je to místo splněných snů a splněných přání. Je to místo, kde se člověk snadno stává hrdinou, který bojuje se zlem. Dokud je to svět fantazie, může nás osvobodit od denních starostí, ale i pomoci - hra Dračí doupě vychází z principů tohoto zvláštního světa, zlo i dobro jsou tam většinou jasně odděleny a čest, přátesltví, spravedlnost... to jsou nejdůležitější hodnoty.

Hrál jsem několikrát DD s dětmi kolem 10-12 let. Tato hra jim pomohla najít smysl spravedlnosti, pomohla jim pochopit rozdíl mezi dobrem a zlem. A i když jsem zažil i člověka, který této hře propadl natolik, že ztratil smysl pro realitu, přesto si této hry vážím a bez rozpaků ji doporučuji i křesťanským společenstvím. Kvalita této hry totiž závisí jen a jen na těch, kteří dobrodružství připravují a kteří ji hrají.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
Yodock



Založen: Apr 12, 2005
Příspěvky: 0
Bydliště: Czech_Republic

PříspěvekZaslal: čt duben 14, 2005 9:56 pm    Předmět: Citovat

Dračí doupě je vynikající hra jak již napsali mnozí, pokémony vůbec neznám, no a Harry Potter? Co je špatného na příbězích, které vyzdvihují sílu přátelství, smyslu pro dobro, odpírání si zla, byť by pak byl úspěch a sláva zaručeny. Na tom, že se tak děje ve světě kouzelníků nevidím až tak moc špatného, podíváme - li se na ně blíže jsou to lidé jako my, pouze jim při narození byla dána schopnost kouzlit. Já svým dětem rozhodně H. Pottera nezakazuji, koneckonců umí číst, takže by si to sehnali jinde, takhle se o těch knihách alespoň můžeme v klidu doma bavit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: pá září 02, 2005 4:35 pm    Předmět: Citovat

Mozete mi niekto vysvetlit ,ake okultne ,demonicke praktiky prezentuju pokemoni detom?????lebo podla mna je to dost k smiechu.......
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mk



Založen: Apr 06, 2003
Příspěvky: 0
Bydliště: Czech_Republic

PříspěvekZaslal: so říjen 15, 2005 5:37 pm    Předmět: Citovat

[citát]
On 2005-09-02 17:35:00, Anonymous napsal:
Mozete mi niekto vysvetlit ,ake okultne ,demonicke praktiky prezentuju pokemoni detom?????lebo podla mna je to dost k smiechu.......
[konec citátu]
Je to podobné : Fyzik používá znalost přírody a nástroje, totéž chemik, ba i kuchař zná více než ostatní.
Ale u pokémonů se předpokládá vnitřní síla dětí, jakou v pohádkách měli čarodějové (dobří i špatní). Dítě je jakýmsi trenérem postaviček, které jsou koncentrací magické síly.
Bylo by to dobře, kdyby byla splněná ještě podmínka bezpodmínečně dobré výchovy před tím. Víme, jakou škodu napáchá výbušnina u teroristy, zatímco v kamenolomu působí zlepšení práce.
Samotné ovládání síly není záruka šťastného pokračování. Ani dětem nedáváme do rukou zápalky, zvláš\'t ne ve stodole plné slámy, ani ostré nože , ani chemikálie. To vše patří do rukou zkušených lidí s DOBRYMI UMYSLY.
Příběhy u pokémonů postrádají tu výchovu. Jen se trénují síly a nehledí se na morálku. Čtenář má dojem, že ovládnutí je cílem a je to vše. Nakonec dítě je (může být) ovládnuto starostí o pokémona (svého, kterého vytrénoval), podobně, jako jezdec je spjat se svým koněm, sokolník se sokolem a td. Ale dítě by mělo prožívat pohodový vztah, a měli by se o ně lidé starat, ne z nich předčasně dělat bojovníky, odporuje to dětské povaze.

_________________
miroslav_korinek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Yahoo Messenger
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: po květen 15, 2006 8:45 am    Předmět: Citovat

Vedeli ste ze mena pokemonov su odvodene od japonskych bohov zla? Pokemoni su oblbovak pre deti a podla mna dost zly! Co sa tyka draciho doupete, tak to este ste zabudli spomenut zly vplyv 85% pocitacobych hier! Osobne - neprikladam vahu tomu co povie katolicka cirkev, ked vydim aka je ona sama.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: st říjen 04, 2006 6:00 pm    Předmět: Citovat

Nevím, jestli na tohle forum nejsem příliš ultra-mega-charismatický. Četli jste někdo knížky od Rebeccy Brown? Ta jednoznačně třeba dračí doupě zavrhuje a tvrdí, že od určitého stupně (herního dosaženého) dochází k obsazení démony. Podstatou hry má být vizualizace (představování) si postav - čarodějů, učitelů, vůdců apod. až se to opravdu povede.

Ale tu hru jsem nikdy nehrál, nemám zkušenost.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kathyczv
Cestující s rezervací letenky
Cestující s rezervací letenky


Založen: Feb 05, 2008
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: po únor 11, 2008 6:37 am    Předmět: Rebeka Brawn Citovat

Ak si das do vyhladavaca meno Rebeka Brawn tak sa dozvies velmi zaujimave veci. Napr. ze jej knihy mnohy ludia povazuju za hoax , okultizmus atd. , doporucuju nie vyhodit jej knihy , ale spalit. Takze pozor , niekedy ma vlk na sebe ovcie runo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Yiolinar
Cestující v tranzitu
Cestující v tranzitu


Založen: Mar 22, 2008
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: ne duben 06, 2008 10:45 pm    Předmět: Citovat

Můj názor je na to takový, že Ti, co zde rýpají do Pokémonů, Dračího doupěte a Harryho Pottera nemají asi nic jiného na práci, než jen burcovat davy a budovat jakousi agresi. To chcete opravdu v televizích a knihovnách vídat pouze témata s křesťanským podtextem? Cenzura, středověk, teokracie - hurá do toho! Kdo nejde s námi, bude trpět! To už tu mnohokrát bylo a nikdy z toho nebylo nic dobrého. Ty, co zastávají takový názor by měli izolovat hluboko pod zemí, protože právě tam patří... sorry, že to musím říct takhle, ale hledání čehosi démonického ve všem, co na sobě nemá znamení kříže se mi zdá až moc paranoidní a opravdu k smíchu... ještě, že takových lidí není víc a hlavně jich už nepřibývá tolik, jako jich ubývá, to bysme byli, s prominutím, v řiti...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Puritan
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class


Založen: Feb 17, 2008
Příspěvky: 27

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2008 3:17 pm    Předmět: Citovat

Bratře, teokracie a středověk (který je pro tebe asi synonymem pro zlo, pro mě třeba jen historicky vymezená část dějin) respektive středověké katolické pohanství (tzv. křesťanství) nemá nic společného s vážným braním Bible a odmítáním projevů kultury, která přímočaře propaguje zlo. Domnívám se, že ta kritika Pokémonů a Harryho Pottera je dost přehnaná a bez většího smyslu, ale rozumím jí a v jádru má pravdu. Bůh zapovídá čarodějnictví, démonismus, kontakt s mrtvými.. což tyhle věci zobrazují přímo pozitivně. Ale ta kritika mi přijde někdy přehnaná. Jsou horší věci než Pokémoni.; )

A obratem bych mohl tvrdit, že tvůj vlažný, skoro nekřesťanský přístup k Bibli vede k faktickému ateismu. V 19. století němečtí teologové systematicky zpochybňovali Bibli, ve 20. už oslavovali Hitlera jako národního hrdinu. Srovnej si to s neo-ortodoxním teologem Karlem Barthem, který Hitlera jako jeden z nemnoha odsuzoval. Bibli neobhajoval z fundamentalistických pozic (tj. přesvědčení, že je zcela, naprosto a totálně pravdivá ve všem, o čem hovoří..víra, mravy, historie, věda, k čemuž se hlásím i já), ale přisuzoval ji hlavní a konečnou autoritu ve věci víru a mravů. Takže kontrolní otázka, je horší důsledný přístup k Písmu nebo okázalé ignorování Božího slova?

Jen tak na okraj, doporučoval bych ti trochu více pokory, jsme vyzývání k lásce k bližním a bratrům v Kristu. Ty tu píšeš, jak se těšíš, až vymřou bibličtí a Kristu věrní křesťané. Nezapomínej, že kdo se povyšuje, bude ponížen (Mt 23,12).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra granosalis.cz -> Nebezpečné vlivy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Můžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Můžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Můžete hlasovat v tomto fóru.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Stránka vygenerována za: 0.17 sekundy